חיזוק רצפת האגן עם פילאטיס / רחלי אמרוסי

חיזוק רצפת האגן עם פילאטיס

חיזוק רצפת האגן זה נושא חשוב מאוד שבשיעורי הפילאטיס מאוד מקפידים לדבר על הנושא , לתרגל חיזוק של רצפת האגן ולנסות גם להבין איפה הוא נמצא.

אז מה זה רצפת אגן? איפה הוא נמצא? מה הקשר לפילאטיס? ונברר למה זה חשוב – אילו נזקים נפוצים ברצפת האגן אנו רוצות למנוע ובאילו בעיות אנו רוצות לטפל?

רצפת האגן שלנו זה בעצם שריר כמו כל שריר אחר בגוף, הנמצא בקרקעית האגן ועל כן שמו. הוא בעצם השריר שמחזיק לנו את כל האיברים הפניימים , את הרחם את שלפוחית השתן ואת המעי הגס, ועל כן גם נקרא "המרימים" כי הוא בעצם מרים לנו את הכל ומחזיק אותם למעלה. 

את שריר של רצפת האגן צריך לחזק,ולתרגל כמו כל שריר אחר בגוף ואילו אפילו יותר, אם השריר הזה יהיה חלש אנחנו נרגיש עם השנים ובעיקר אחרי לידות , נזקים נפוצים כמו : דליפת שתן, ובהמשך גם צניחות רחם.

פשוט האיברים הפניימים צונחים למטה , כי אין מה שיחזיק אותם, והחיזוק והתרגול של רצפת האגן הוא פשוט ואפשר לתרגל אותו בכל מקום בלי שאף אחד ישים לב.

ואת כל זה אפשר למנוע ולטפל בעזרת תרגול וחיזוק של השריר בשיעורי פילאטיס וביום יום.

אז מה הקשר לפילאטיס? פילאטיס זה הספורט היחיד כמעט שמתרגלים בו את חיזוק ואסיפה של רצפת האגן, בכל שיעור אנחנו מתרגילים אסיפה של הבטן פנימה ולמעלה, סגירת סוגריים, וכל תרגיל אנחנו רוצים לשמור את הבטן פנימה ולמעלה. אחרי כמה שיעורי פילאטיס כבר תרגישו את ההבדל.

ככל שיותר מתורגלים ויודעים לעבוד נכון עם שרירי רצפת האגן ושרירי הבטן העמוקים התרגול בפילאטיס משתפר והתוצאות פשוט מגיעות.

ועוד סיבה טובה לחזק את רצפת האגן: רצפת האגן ושרירי הבטן העמוקים הם השרירים המייצבים של הגוף, ברגע שהשרירים האלו חזקים ויצבים, כל הגוף עומד יציב וחזק, הם המרכז של הגוף שממנו יוצאות כל התנועות. ושהמרכז חזק כל הגוף עובד נכון ובריא יותר.

איך מתרגלים? ניתן לתרגל בישיבה ובשכיבה

ישיבה- יושבים בקצה הכיסא , הרגליים פתוחות ברוחב הכיסא, מניחים את הידיים מתחת לעצמות הישיבה. ומקרבים את הברכיים זו לזו, ונרגיש איך עצמות הישיבה נפתחות לצדדים, האגן מתרחב, ובפתיחה של הברכיים נרגיש איך האגן נסגר וקטן. מקרבים שוב את הברכיים ומניחים את יד ימין על הבטן, יד שמאל על הצלעות. לוקחים אוויר דרך האף ופותחים את הצלעות , לא מנפיחים את הבטן אלא רוצים לנשום אל הסרעפת והצלעות, בהוצאת אוויר לנסות לקרב את הצלעות זו לזה , שואבים את הבטן פנימה ולמעלה כמה שאפשר וסוגרים את הסוגריים, כאילו אנחנו שומרים שלא יצא שתן החוצה, שומרים על הכל אסוף ומוחזק 6 שניות ומשחררים ל-6 שנים וחוזר חלילה

שכיבה- שוכבים על הגב, ידיים לצידי הגוף או על הבטן, מנסים כמה שיותר לקרב ברכיים זו לזו , לקרב כפות רגליים אחת לשניה ועקבים לישבן. לוקחים אוויר ובהוצאת אוויר שואבים את הבטן והפופיק פנימה למעלה, הטבור ממש רוצה לגעת בעמוד השדרה, והתחושה היא של מתיחה מאזור המפשעות ומעלה, סגרנו סוגריים ,צריכים להרגיש ניתוק קל של האגן מהמזרן. לשמור את הכל אסוף ל-6 שניות ולשחרר, וכך לחזור, ואם תביטו על הבטן התחתונה שלכם בזמן האיסוף תראו שהיא ממש ריקה , העלנו את הכל למעלה.

המלצה: לתרגיל את חיזוק רצפת האגן יום כן יום לא, בשיעורי פילאטיס או בבית, להחזיק 6 שניות ולשחרר ל-6 שניות . והשיפור הוא מדהים ומהיר. 

אז תשמרו על רצפת האגן שלכם ותעשו פילאטיס.

רחלי אמרוסי
מדריכת פילאטיס מוסמכת ובעלת סטודיו לפילאטיס בכפר יונה
מדריכת פילאטיס מוסמכת ובעלת סטודיו לפילאטיס בכפר יונה
פילאטיס כנשימה לחיים
סטודיו לפילאטיס בכפר יונה, סטודיו מקצועי ובאווירה אחרת, קבוצות קטנות יחס אישי, אביזריים ייחודים. בואי להתנסות בחוויה שתשנה את גופך
כפר יונה
0525049911
קישור לאתר
ספורט וכושר גופני - פילאטיס
תאריך: 15/3/2011
 


מאמרים נוספים בתחום ספורט וכושר גופני - פילאטיס

חיזוק רצפת האגן עם פילאטיס / רחלי אמרוסי
אנחנו שומעים הרבה על רצפת אגן, בכל מיני שיעורי התעמלות, אצל רופא הנשים, ונדמה שאנשים עדין לא מבינים את החשיבות של השריר הזה ויש כאלה שגם לא בטוחות איפה הוא נמצא ואיך כל זה קשור לפילאטיס?