שאלות ותשובות שמיעה

השתחררתי לא מזמן משירות צבאי בחיל האויר. במהלך השירות נפגעתי מרעש. לגיסי מפעל מתכת. האם מומלץ לי לעבוד אצלו ?
(טרם התקבלה תשובה)
 
מהי רמת הרעש המותרת במעבדה (כאשר המקור של רעש הוא מנדפים, צנטריפוגות וציוד אחר). האם מעבדה נחשבת כמשרד או מפעל ?
תשובה: מעבדה אינה נחשבת כמשרד.
 
בעקבות בדיקת שמיעה שבוצעה במפעל, הגשתי תביעה לביטוח הלאומי. למרות שיש לי ירידה בשמיעה, ביטוח הלאומי לא הכיר בי כנפגע בעבודה. מהי הסיבה לכך ?
תשובה: רק סוג מסויים של ליקוי שמיעה מוכר כנגרם מרעש מזיק במקום העבודה, יתכן שליקוי השמיעה שהתגלה אצלך לא תואם סוג זה.
 
האם עבודה עם דבק יכולה לגרום לירידה בשמיעה...אלו חומרים התגלו כגורמים להחמרת נזק לשמיעה כאשר עובד חשוף בו-זמנית לרעש ולחומרים אלו?
תשובה: החומרים הבאים נמצאו כמגבירי נזק שמיעתי: כספית, עופרת, בדיל, והממיסים האורגניים (שאת חלקם יתכן והדבק מכיל) הקסן, טולואן, קסילן, סטירן, טריכלורואתילן ופחמן דו-גופרי.תרופות מסויימות כמו קינין ואספירין נמצאו גם הן מזיקות לאוזן.
 
מה עושה מכשיר שמיעה ואיך אדע האם אני זקוק למכשיר שמיעה?
תשובה: מכשיר השמיעה מורכב ממיקרופון הקולט את צלילי הסביבה, מגבר (המגביר את הצלילים שנקלטו), וסתים שונים (כמו וסת עוצמה) ורסיבר/ רמקול.
 
מה עלי לעשות במידה ואיני שומע טוב? האם יש סוגים שונים של לקות שמיעה
תשובה: יש לגשת לרופא המשפחה או לרופא אף אוזן גרון. הרופא יבדוק אותך, ואם יהיה צורך יפנה אותך לבדיקה במכון שמיעה. עפ"י תוצאות בדיקות השמיעה, יקבע הרופא אם הינך סובל מלקות שמיעה. כמו כן הרופא יחליט אם יש מקום לטיפול וסוג הטיפול.
 
איך אדע אם אני סובל מלקות שמיעה ?
תשובה: שאל את עצמך את השאלות הבאות. אם התשובה הינה חיובית לכמה מהן, יתכן והינך סובל מלקות שמיעה. האם אתה: מבקש מאנשים לחזור על דבריהם לעיתים קרובות? חייב להיות מאוד מרוכז בדובר כדי לשמוע? אינך שומע מישהו המדבר מאחורי גבך או ממרחק לא רב? מגביר את קול הטלוויזיה
 
 
אודות | מנהלי אתרים | הוספת אתר | צור קשר