לשתות אלכוהול ולהישאר ביים / דודו אלבז

שתייה בכמות נורמלית

 

איך לשתות נכון, מבלי לאבד את ההכרה ולקבל האנגאובר מטורף ביום שלמחרת.לבוא לאירוע במטרה להנות, "לתפוס ראש" על הבר אך עדיין לזכור משהו ביום שלמחרת.

 

הדעה הרווחת היא שבארץ אנשים לא יודעים לשתות נכון. זה לא תמיד מדויק אבל לרוב זה נכון. בשנים האחרונות שתייה אלכוהולית הפכה לסוג של תרבות חדשה בארץ, במקומות בילוי כמו פאבים, בארים, מועדונים וגם באירועים משפחתיים. רק שלא כלל האנשים ששותים יודעים להתמודד עם זה כמו שצריך.

 

ערבוב סוגי אלכוהול שונים יכול לגרום להקאות, והרגשה רעה גם ביום שלמחרת. אין בעיה לערבב סוגי משקאות אם שותים אותם בכמויות קטנות ולא מפריזים בכמויות. ברגע שמתפזרים ושותים כמויות גדולות של כמה סוגים צריך לצפות לפגיעה.

 

אחד מהמקומות שאנשים יכולים להיפגע מאלכוהול זה באירוע משפחתי, מהבר האקטיבי. הסיבה העיקרית לכך היא שהאלכוהול מוגש שם ללא הגבלה כל הערב, ויש הרבה סוגים של משקאות בדרך כלל שיוצאים מחוץ לרחבה על ידי הברמנים בכל מיני וריאציות של צ'ייסרים, באקטים וכדומה. כך שיש מספיק אורחים שבאים לשמוח ועל הדרך לשתות כמה דרינקים, אך בסוף הערב הם מסיימים עם הראש בתוך האסלה.

 

יש כמה דרכים לשמור על עצמכם במהלך שתיית אלכוהול.נכון שצריך לבוא ולשמח את החוגגים אבל צריך לשמור על פרופורציות נכונות, להתחיל לשתות רק אחרי המנה הראשונה (אפשר לשתות לפני אפרטיף שמכיל מעט אלכוהול), לא לערבב יותר מדי סוגים של שתייה, לשתות הרבה מים בסוף הערב (חשוב מאוד, כך נמנעים מהאנגובר ביום שלמחרת, ועדיין להנות מכל רגע.

 

ברים לאירועים מוציאים הרבה סוגי ליקרים ושנאפסים למיניהם לחוגגים, זה נראה טוב, זה טעים לרוב ולא מכיל הרבה אחוזי אלכוהול. לכן ההמלצה שלי היא לשתות עד שני צ'ייסרים צבעוניים, וכמה כוסות של וודקה\ארק\וויסקי ולא לערבב ביניהם. כך אפשר לתפקד ביום שלמחרת ולא להרגיש שאיבדתם כמה שנים טובות מחייכם בליל אמש.

דודו אלבז
בעליו של העסק המצליח "ואגוס בר", בר לאירועים שעובד בדרום הארץ.
ואגוס בר
בר אקטיבי לכל סוגי האירועים. הברים הכי מעוצבים בתחום, שמכיל דיבפליי משקאות מרשים ועמדת הגשה מוארת.
קישור לאתר
אוכל ומתכונים - יין ומשקאות
תאריך: 28/2/2011
 


מאמרים נוספים בתחום אוכל ומתכונים - יין ומשקאות

פאבים במודיעין / לילך כהן
שניים, שניתן לצאת אליו בסוף השבוע, או בסוף היום, להתפרק קצת אחרי השבוע הקשה. כשחושבים על פאבים במודיעין, מגלים שבעיר העתיד ישנם רק פאב או שניים. אז למה אין הרבה פאבים בעיר? כל זאת ועוד, במאמר שלפניכם
מכונה להכנת בירה / LoadSEO SEO
מכונה להכנת בירה מאפשרת לכל אחד להכין את הבירה שהוא אוהב במטבחו שלו. מכונה להכנת בירה מאפשרת לך להכין את הבירה שאתה אוהב במינימום מאמץ.
מבשלת בירה פרטית בביתך / LoadSEO SEO
מבשלות בירה ביתיות נהיו נפוצות בשנים האחרונות. אתם כבר לא צריכים להסתפק בבירה שכולם שותים - מהיום אתם יכולים להתחיל מבשלת בירה משלכם!
קורס מקצועי להכנת בירה / LoadSEO SEO
קורס מקצועי להכנת בירה מיועד לאנשים שרוצים ללמוד כיצד להכין בירה, בין אם כתחביב או כייעוד בחיים קורס הכנת בירה ילמד אותכם על חומרי הגלם, ציוד ותהליך הכנת בירה.
טיפים לכנת בירה בבית / LoadSEO SEO
הכנת בירה ביתית אינה תהליך מסובך, מאמר זה בא להסביר את הכלים הנדרשים לצורך בישול בירה ואת המרכיבים השונים.
בישול בירה / LoadSEO SEO
הכנת הבירה כבר אינה נחלת הברים והמבשלות בלבד, כיום ניתן לרכוש ציוד לבישול בירה ביתית ולהקים מבשלת בירה ביתית ומומלץ להיעזר בתוכנה לניהול בישול בירה.
ייצור בירה / LoadSEO SEO
הכנת בירה החלה בעת העתיקה באיזור מסטופטמיה ומצרים, התהליך היה מגוון בשל ריבוי המקומות וחומרי הגלם ולכן התוצר הסופי משתנה ממקום למקום.
וודקה - המשקה הפופולארי / אורי ג
כיום שוק המשקאות החריפים הוא אחד מהשווקים היותר גדולים שיש. המאמר הבא מביא כל מה שצריך לדעת על אחד המשקאות היותר מפורסמים - וודקה.
לשתות אלכוהול ולהישאר ביים / דודו אלבז
איך לשתות משקאות אלכוהוליים כמו שצריך, מבלי לאבד את ההכרה ולקבל האנגאובר מטורף ביום שלמחרת.לבוא לאירוע במטרה להנות, "לתפוס ראש" על הבר אך עדיין לזכור משהו ביום שלמחרת.
מתכון לליקר רימונים / אודי כהן
מתכון לליקר רימונים