איך להוריד במשקל ולהישאר רזה / טלי שחר

איך להוריד במשקל ולהישאר רזה
 
גם אם נחישות, התמדה, דבקות במשימה, יכולת (נפשית) של ריצה למרחקים ארוכים וחזון הם חלק מתכונות האופי שלך, כאשר הדברים מגיעים לקרב על דיאטה, התמונה משתנה. בעולמנו המודרני של אכול וטוס הלאה לעניינים החשובים באמת, של חטוף ואכול, כאשר מנות האוכל המוגשות גדולות וגדלות יותר ויותר, שמירה על משקל תקין ובריא היא בעיה רצינית. על אלה נוספים שפע המזון המשווק ומוצע לנו באופנים מפתים ואגרסיביים, וכל אותם פטנטים של הרזיה ברגע שמפתים ומבלבלים אותנו.
 
היכולת להישאר רזה, לא לעלות במשקל ולשמור על דיאטה היא משימה שדורשת, בלשון המעטה, מלחמה, ממש מלחמת עולם- מלחמה שלך כוח הרצון שלך מול כל פיתויי העולם המודרני ואורחותיו.
 
ההצלחה לשמר משקל תקין גורמת לנו להראות טוב ולהרגיש טוב. שמירה על משקל תקין שומרת על בריאתנו ומבטיחה בריאות לאורך ימים. השמנה היא סיכון בריאותי: מחלות לב, סכרת ועוד. חלק מהוויית החיים טובים  היא ההרגשה הטובה הנלווית אל משקל תקין, מה שמשפר גם הוא את מצב בריאותנו.   
 
אל ייאוש, אם פתחת בדיאטה והיא כשלה, הצלחת בדיאטה וחזרת והשמנת או אם לא שמת לב ופתאום גלית שהחיים גרמו לך להעלות כמה קילוגרמים מיותרים. הרעיון הוא לאתר תכנית שעובדת ומתאימה לצרכי הגוף שלך ולצורת החיים שלך.
 
ראשית יש להבין את עקרונות ההרזיה ושמירה על משקל נכון: משקל גוף הוא תוצאה של איזונים. גופנו הוא סוג של מיכל ולכן משקל הגוף הוא מה שהגוף מכיל. זהו מאזן בין מה שאנחנו מכניסים לתוך גופנו לבין מה שאנחנו מוצאים מתוך גופנו, קרי שורפים אנרגיה. לכן אם אנחנו אוכלים יותר קלוריות מאשר הקלוריות שאנחנו שורפים- נשמין. מאידך, אם נאכל פחות קלוריות מהקלוריות שאנחנו שורפים- נרזה. כל התורה על רגל אחת: משקל= קלוריות שאכלנו- קלוריות ששרפנו.
 
אז אם כל כך פשוט למה כל כך קשה?      
 
כדי לשרוף חצי קילו שומן נדרשות 3500 קלוריות. הפחתה של  500 קלוריות מתקציב דיאטה יומית במשך 7 ימים תביא לירידה של חצי קילו במשקל הגוף (המספרים אינם מדויקים ומתייחסים לצריכת מזון ודיאטה ממוצעת). במילים אחרות: כדי לרזות חצי קילו בשבוע יש לצרוך 3,500 קלוריות פחות מהצריכה שלך בשבוע שעבר.
 
קיימים אין סוף סוגי דיאטה. חלקן של הדיאטות הן בבחינת מקסמי שווא שאין בהן סיכוי אמיתי להצלחה. חלקן של הדיאטות מיועדות להרזיה אך לא ניתן להמשיך בהן לאורך זמן. כדי להצליח בדיאטה לאורך זמן יש לעשות שינוי מחשבתי ובמקום לחשוב על "דיאטה" שזוהי בעצם מילת קוד לקיצוב במזון, להחליף מהלך מחשבתי ולחווט מחדש את החשיבה בנושא- לעבור ולחשוב במונחים של שמירה על משקל הגוף.
 
אין זה אומר שצריך לאכול פחות. החוכמה היא שבמקום לאכול פחות יש לצרוך פחות קלוריות. וכן... עם הבחירות החכמות זאת מטרה שבהחלט ניתנת להשגה.             
 
החוכמה היא לאכול מזונות דלים. הטריק הגדול הוא לבחור אוכל שניתן לצרוך בכמות גדולה מבלי שיהיה משמין, כלומר מזון דל קלוריות. רשימת המזונות דלי הקלוריות ארוכה ומוכרת- לדוגמא ירקות או חלק מהפירות (מלון כן, ענבים לא). מזונות שמכילים הרבה מים וסיבים תזונתיים ( 0 קלוריות).  
 
מאחר וחלק נכבד מצריכת הקלוריות שלנו היא בגלל רעב מנטאלי ואכילה בעיניים ובאף (התאווה שבמזון הנאה, הניחוחי והמפתה) מומלץ על כן לקבוע כלל ברזל ובראשית הארוחה "להתמלא"  במוצרי מזון דלי קלוריות כמו סלט ירקות (טיפ: היזהרו מהרוטב והמלח).
 
רעיונות נוספים לנישנושים דלי קלוריות- ממלאים אך אינם משמינים:
בקבוק מים מינראליים או פחית סודה עם פרוסת לימון- 0 קלוריות (במקום פחית קולה 140 קלוריות- חסכון 140 קלוריות)
תפוח עץ- 72 קלוריות (במקום פרוסת עוגה 300 קלוריות- חסכון של 228 קלוריות)
קפה שחור או תה – 0 קלוריות (במקום קפה הפוך- 190 קלוריות. חסכון 190 קלוריות)
ספל מלא תות שדה- 53 קלוריות
2 ספלים של פופ קורן ללא שמן – 60 קלוריות
גזר-  80 קלוריות
גלידה לייט (חצי כוס) 32 קלוריות
גבינת קוטג' 0.5% (100 גרם) 66 קלוריות
 
אודות כותב המאמר:
 
טלי שחר היא מנהלת האתר מדריך הדיאטות והיא מומחית בנושאי
דיאטה קלוריות וכל השאר.
טלי שחר
טלי שחר היא מנהלת האתר מדריך הדיאטות והיא מומחית בנושאי דיאטה,קלוריות וכל השאר...
טלי שחר היא מנהלת האתר מדריך הדיאטות והיא מומחית בנושאי דיאטה,קלוריות וכל השאר...
דיאטות
קישור לאתר
בריאות ורפואה - דיאטה
תאריך: 28/8/2010
 


מאמרים נוספים בתחום בריאות ורפואה - דיאטה

אוכל לדיאטה – גם מחוץ לבית / רוני מיכאל
אחד הכללים הבסיסיים בדיאטה הוא להכין את הארוחות לבד, כדי להשיג שליטה על המרכיבים. אבל מה עושים כשהנסיבות דורשות מאיתנו לאכול בחוץ? מאמר זה אמור לעזור לכם לבחור אוכל לדיאטה בצורה אופטימלית
מי הזיז את החופש שלי? / רעות רשף
חזרנו. במאמר הראשון דיברנו על כך שכדי לרזות פעם אחת ולתמיד, על התכנית שלכן לכלול 3 שלבים - הורדה במשקל, שמירה על התוצאות לאורך זמן, והשגת חופש. כן תהיו האדם שאתן רוצות להיות – בגוף שאתן רוצות להיות בו
לרזות? זו לא חוכמה! / רעות רשף
זו לא חוכמה לרזות??? כן, שמעתן אותי. אמרתי שזו לא חוכמה לרזות. רוב הנשים שרוצות להוריד ממשקלן מייצרות תכנית להורדה במשקל, ו… זהו... אבל רגע, זה אמור להיות רק שלב א' בתכנית! למה הכוונה? מיד תגלו...
הטון והטונה - האם קיים קשר של שתיקה ? / יובל לובנשטיין
הטונה הוא מאכל פופלארי בישראל, אולם זיהום מי הים גורם להתצברות של כספית בגופו של דג ענק זה. האם המידע מגיע לצרכנים ? האם זכותם של הצרכנים לקבל מוצר נקי מרעלים ?
הרזיה או דיאטה ? / מואיז אלוש
למרות העובדה כי דיאטה היא תזונה, דיאטה משמש בטעות כמונח שקול לתהליך הרזיה. מהי תזונה לירידה במשקל והאם תוספי מזון יעילים לתהליך הרזיה שכזה?
גילו לך צליאק? מחפש/ת מוצרים ללא גלוטן? מדריך קצר לקריאת תווית מוצר! / תומר בר-מאיר
אחד הדברים הראשונים שצריך לעשות אדם מהישוב ובייחוד זה שאובחן כחולה צליאק או כרגיש לגלוטן (או בעל כל רגישות אחרת כגון סוכר לסוכרתי) הינו ללמוד כיצד לקרוא את תווית המוצר ולהסיק ממנה מסקנה עיקרית אחת...
מספרי E של מוצרי מזון - מה זה? / תומר בר-מאיר
רבים מהצרכנים נתקלים מדי יום בתוויות מוצרים המציינים מספרי E של רכיבי מזון. מספרים אלו יוצרים לרוב קונוטציות שליליות בעיקר בשל העובדה שהצרכן "הקטן" הקורא את התווית אינו מכיר את משמעות המספרים.
תפריט דיאטה של 1800 קלוריות למען ירידה במשקל של 1-2 קילו בשבוע / טלי שחר
תפריט דיאטה של 1800 קלוריות היא הדרך הנכונה והטובה להוריד במשקל. דיאטה של 1800 קלוריות ביום תגרום לך לרזות בצורה סבירה ומאוזנת של 1 עד 2 קג' בשבוע, לאכול נכון ומאוזן, לא להיות רעבים ומותשים, להיות חי
איך להוריד במשקל ולהישאר רזה / טלי שחר
נו לא מצליחים לשמור על משקל מאוזן. איך להתמיד במאזן קלוריות: קלוריות נצרכות מול קלוריות נשרפות. השינוי החשיבתי הנדרש כדי להתמיד ולשמור על משקל נכון. איך למה וכמה צריך לאכול כדי לרזות ולהישאר רזה לתמיד
בניית תפריט דיאטה / אלעד ריץ
כאשר נעמדת בפנינו מטרה, והיא להפחית במשקל על מנת שנרגיש טוב יותר עם עצמנו, כדאי לתכנן היטב, באופן ריאלי, מעשי ובצורה המתאימה לרצונות האישיים שלנו, את הדיאטה המיועדת לנו.