אבטחת מידע מתקדמת עם גיבוי מרחוק / איל פטרן

 

אבטחת מידע מתקדמת עם גיבוי מרחוק

או המדריך לגיבוי בענן

 

כדי לבצע פעולת גיבוי פשוטה לא נדרשת הכשרה מיוחדת וכל אחד יכול למעשה לעשות גיבוי למחשב שלו. הפעולה הרווחת ביותר תהיה לגבות על הדיסק-און-קי, קלטת גיבוי בשרת העסקי או גיבוי במחשב נוסף. תופעת ה"שכחה לגבות" יכולה לקרות לכל אחד, או ששוכחים את הגיבוי במקום ה"מוגן" בדיוק כאשר צריך אותו, שוכחים מהו המקום המוגן או שמישהו ש"אהב" את הדיסק שלנו יותר מדי החליט להשאיר אותו לעצמו וזה ממשיך לאינספור מקרים שונים ומשונים.

 

ברגע האמת, כאשר המחשב עולה בלהבות ונראה שהכל אבוד או שפשוט הייתה הפסקת חשמל אחת יותר מדי עבור המחשב – ברגע כזה אין ספק לגבי הצורך בגיבוי. אנשים פרטיים שמאבדים את אוסף המוזיקה שלהם, אותו הם אספו במשך 20 שנה, חווים אבדן כבד. אנשי עסקים שמאבדים את פרטי הלקוחות, אישורי הזמנות, פירוט חובות לגבייה וכדומה, חווים אבדן כספי כבד יחד עם עגמת הנפש המתלווה כדרך קבע בסיטואציות כאלה.

שלא עלינו, אפשר רק לתאר את גודל ההפתעה כאשר אחרי אבדן שכזה מתברר שישנה בעיה עם הגיבוי עצמו ולא ניתן לשחזרו! מה עושים במקרה כזה?

 

כפתרון לאסונות מן הסוג הזה, תחום הענן מתאים כמו כפפה ליד. הפתרון עד היום היה גיבוי על דיסקים קשיחים. גיבוי מהסוג הזה מצריך הבנה בנושא המחשוב או העסקת איש מקצוע לטיפול בגיבויים ובשחזורים במקרי הצורך. עסקים רבים בוחרים לחסוך בכל מקום בו הם רק יכולים, הרבה פעמים תחום הגיבוי נבחר להיות התחום בו חוסכים ולאחר מכן מצטערים. לא קשה להבין מדוע דווקא בתחום זה המודעות להשקיע כספים היא מהנמוכות, כי כאן מתכוננים לתסריט עתידי שאולי לא יתרחש כלל או יתרחש בעוד זמן רב, כך שהעניין דורש חיזוי ולא כולם ניחנו ביכולת נבואית מרשימה.

 

הגיבוי מרחוק מתחיל לתפוס תאוצה כפתרון המועדף על בעלי המקצוע בתחום. השירות זמין יותר ופשוט יותר. ספק השירות יכול לתפעל את הגיבוי מדי יום עם בדיקות בקרה לוודא שאכן כל המידע נשמר וניתן לשחזור.

כל מה שגיבוי מרחוק מצריך הוא התקנת תוכנה שמבצעת, על פי הגדרות המשתמש, את פעולות הגיבוי אחת לכמה זמן שיוגדר. מערכות כאלה מצפינות את הנתונים ומכווצות אותם בכדי להעבירם למיקום המרוחק על השרת החיצוני. שרת הגיבוי מוגדר במיוחד למטרה זאת וגם הוא מגובה בקביעות על-ידי שרת נוסף, וכך גם במקרה של אסון שנגרם לשרת המגבה, גם לו יש גיבוי.

המידע עובר קידוד במחשב המקורי עוד לפני שעוזב אותו, כך שאפילו העובדים המטפלים בשרת הגיבוי המרוחק לא יכולים לפרוץ לנתונים המאובטחים. סיסמת ההצפנה נמצאת ברשות המשתמש בלבד.

 

זוהי שיטת עבודה חדשה בתחום, שחודרת ליותר ויותר עסקים ומצרפת אל שורותיה יותר ויותר משתמשים.

 

היתרונות הבולטים בשימוש בגיבוי מרחוק

 

1. ניתן לשלוט בכל הפעולות הללו ולבצע אותן מרחוק, ללא צורך בגישה פיזית מהעסק. כאשר מקבלים שירות גיבוי מרחוק מספק חיצוני, הספק לא צריך להגיע לעסק, דבר אשר מייעל את עבודת הגיבוי ומקטין את העלויות ללקוח הסופי

 

2. אפשרות לגיבוי קבצים גם ממערכות מרובות שרתים. פתרון לעסקים עם מוקדי עבודה ברחבי ישראל או העולם. כמו כן, עובדים ניידים, בכל רחבי העולם יכולים לעשות בו שימוש.

 

3. ספק אחד תומך במגוון מערכות הפעלה, כגוןWindows, Linux, UNIX, Novell, Macintosh .

 

4. אין צורך בפתרונות גיבוי נפרדים לכל מערכת הפעלה או שרת, משום שהשיטה תומכת בריבוי מערכות:Microsoft Exchange, Microsoft SQL, Lotus Notes/Domino, Oracle, MySQL ואחרות.

 

5. בניית פרופיל גיבוי לפי צרכים אישיים מאפשר לבעל העסק לתת קדימות לחומרים רגישים או חיוניים ולגבות אותם על-פי הגדרות שיהיו שונות מההגדרות עבור נתונים משניים יותר. ניתן לגבות על בסיס יומי, מספר פעמים ביום, על בסיס שבועי, חודשי וכו'. כמו כן, ישנה האפשרות לגבות לפני הכיבוי של מערכת ההפעלה.

 

6. סנכרון קבצים בזמן אמת. במהלך העבודה מתבצעת בדיקה קבועה ברקע וכאשר ישנו שינוי בקובץ, למשל כאשר עורכים מסמך מחדש, נוצר גיבוי באופן אוטומטי בשרת המרוחק. כך ניתן לשמור גרסאות שונות של אותו קובץ ולחזור, אם צריך, לגרסה מוקדמת יותר. יכולת נוספת היא גיבוי קבצים פתוחים, תוך כדי העבודה עם הקובץ יכול להתרחש גיבוי סימולטני.

 

7. אפשרויות גיבוי מיוחדות, לדוגמא גיבוי רק של השינויים והתוספות מאז הגיבוי האחרון. גיבוי השינויים בתוך הקובץ, אפשרות זו משווה את הקובץ המגובה עם החדש, מוציאה את השינויים, דוחסת, מצפינה ומעלה לשרת הגיבוי מרחוק.

 

8. תהליך גיבוי ושחזור מהיר. לפני שליחת הקבצים לשרת המרוחק, עוברים הקבצים דחיסה המקטינה משמעותית את גודלם. כך גם נחסך מקום, לדוגמה: תיקייה בגודל 100MB בפועל תתפוס בשרת המרוחק רק 10MB. בעת השחזור, יורדים הקבצים הדחוסים למערכת המקומית ובתום ההורדה הם נפתחים במחשב עצמו, תהליך שחוסך זמן המתנה יקר.

 

9. מערכות גיבוי מרחוק מנהלות ממשק נוח, ידידותי למשתמש שלא תמיד יהיה איש מחשבים מקצועי. דו"חות והתראות נשלחים למייל של המשתמש, כך שייחסכו ממנו כמה שיותר פעולות והמערכת תותאם אליו על-פי הגדרות ותפעל עבורו באופן אוטומטי וללא מטרד .

 

בשורה התחתונה – גיבוי מרחוק יותר זול, מאפשר השקעת זמן נמוכה יותר וגיבוי ושחזור מהירים לכל הנתונים הנבחרים.

 

נדב פופלבסקי - מנכ"ל וובוקס, שירותי מחשוב עננים.

 

וובוקס לקחה על עצמה, כפעולת הסברה,  את הקמת  קהילת SaaS בארץ : http://communa.tapuz.co.il/saas.

 

"קח את זה ב-SaaS" – המוטו של חברת וובוקס, ספקית מובילה של שירותי מחשוב ענן, המתמחה במודל  SAAS – תוכנה כשירות – המאפשר ללקוח להשתמש בתוכנה מבלי לבצע רכישה, ללא תחזוקה וללא התחייבות. לדוגמא במקום לקנות ולהתקין מערכת CRM ניתן לקבל אותה און ליין באמצעות מחשוב ענן.

 

 

 

 

 

 

 

 

איל פטרן
מנהל מחלקת קידום אתרים בחברת פרומו מקבוצת קומליין.
פרומו
אינטרנט - אבטחת מידע
תאריך: 12/10/2010
 


מאמרים נוספים בתחום אינטרנט - אבטחת מידע

Nod32 ותפיסת האבטחה של עסקים שמשתנה / איל פטרן
מאבטחים ולפרוץ לכספת של הבנק על מנת להצליח לגנוב. היום אפשר לבצע הכול בשלט רחוק ובמקום כסף גונבים נתונים(יקרים מאוד).הפריצה לבנק לאומי שבוע שעבר הזכירה לנו שאף גוף לא חסין מפני פגיעה, גם חברות הענק.
מעשרות / ברק בצלאל
הרבה חבר'ה רוצים להיות עשירים... מאמר זה עוסק במצוות מעשר כספים אשר היא השער להגיע לעשירות... מה המקור למצווה זו?איזה מידות יש במצווה זו ועוד....
אבטחת מידע מתקדמת עם גיבוי מרחוק / איל פטרן
כדי לבצע פעולת גיבוי פשוטה לא נדרשת הכשרה מיוחדת וכל אחד יכול למעשה לעשות גיבוי למחשב שלו. הפעולה הרווחת ביותר תהיה לגבות על הדיסק-און-קי, קלטת גיבוי בשרת העסקי או גיבוי במחשב נוסף. תופעת ה"שכחה לגבו