מי זכה לקבל אפוטרופסות הבן או הנכדה? / מירי כהן

מי זכה לקבל אפוטרופסות הבן או הנכדה?

 

טיבעו של אדם הוא להתבגר ולהזדקן וכתוצאה מכך כוחו נחלש וכך גם קטנים יכולותיו לטפל בענייניו. ברוב המקרים הילדים הם אלה אשר נוטלים את המושכות ועוזרים להוריהם לטפל בעניינים הכספיים שלהם וגם מסייעים בטיפול בהורים המבוגרים גם מבחינה פיזית.

 

אולם לא תמיד כוונותיהם של הילדים הם כוונות טהורות ויש שכוונותיהם הינם נגועות ברצון לחמוד את רכושם וכספיהם של ההורים.

 

ומקרה שהגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה ,היה שאימא מבוגרת הגיעה לגיל מופלג ולא הייתה מסוגלת לטפל בעניינים הרכושיים והכספיים שלה ובנה ניהל את חשבון הבנק שלה באופן שקבל יפוי כח ממנה לעשות זאת כנראה עת הייתה כשירה והבינה על מה היא חותמת.

 

נכדותיה של האימא המבוגרת חששו שהבן אינו מנהל את הכספים לטובת סבתם, שהיא למעשה אימו של הבן ולמעשה מושך כספים מחשבונה של סבתא לעצמו ולצרכיו הוא .

 

 הנכדות דרשו ממנו להציג בפניהם דפי חשבון ואסמכתאות לבדיקה,האם הכספים מופנים לצרכי הסבתא אם לאו והוא ניסה להתחמק מכך .

 

הנכדות פנו בבקשה לבית המשפט לענייני משפחה ודרשו למנות את אחת הנכדות כאפוטרופסית על רכושה של הסבתא ,ואפילו הסכימו שהבן יהיה אף הוא אפוטרופוס על רכושה של הסבתא ביחד עם הנכדה ,אולם הבן סירב לכך וטען שיש למנות אותו בלבד כאפוטרופוס על אימו .

 

לאחר שבית המשפט בחן את העובדות ואף ביקש תסקיר של עובדת סוציאלית ,הוחלט למנות את הנכדה כאפוטרופסית זמנית על נכסי הסבתא למשך שנה ואת שניהם ,כלומר גם את הבן וגם את הנכדה כאפוטרופסים על גופה של הסבתא .

 

חשוב להבין כי האפוטרופסות על אדם מתחלקת לשניים הן אפוטרופסות על הגוף והן אפוטרופסות על הרכוש, כאשר אפוטרופסות על הרכוש תהיה כאשר האדם אינו יכול לנהל  את ענייניו ואין אדם אחר שינהל אותה במקומו ואילו אפוטרופסות על הגוף תהיה רק כאשר האדם אינו כשיר ולא מתמצא בסביבתו .

לקבלת מאמרים ועיצות בענייני משפחה בחינם לחץ כאן http://www.facebook.com/pages/wd-myry-khn/113766461995126?v=app_4949752878&ref=ts

מירי כהן
מנהלת משרד כעשר שנים ומשמשת כיועצת משפטית ברשת חברתית "הלב" למשפחות חד הוריות.
מנהלת משרד כעשר שנים ומשמשת כיועצת משפטית ברשת חברתית "הלב" למשפחות חד הוריות.
עו"ד מירי כהן ושות'
מרכז גישור לעסקים ועינייני משפחה
הגעתון 14
נהריה
04-9925057
04-9928852
קישור לאתר
חוק ומשפט - אזרחי
תאריך: 17/2/2011
 


מאמרים נוספים בתחום חוק ומשפט - אזרחי

מיהו אויב, מהי מלחמה / אלי דורון
לכאורה, "מלחמת הסנקציות" העכשווית מול איראן מספקת לסוחרים חוקים וכללים ספציפיים וברורים: מועצת הביטחון של האו"ם מטילה סנקציות, מדינות שונות מחוקקות חוקים ובהם שלל עונשים ואיסורים, "רשימות שחורות" מתפר
תנאים להכרה בעמותה כמוסד ציבורי וכמלכ"ר / אלי דורון
השאלות העומדות לבחינה בנושא זה הינן: האם העמותה עומדת בתנאים הנדרשים על מנת להיחשב "מוסד ציבורי" לפי סעיף 9(2) לפקודה? האם העמותה עומדת בתנאים הנדרשים על מנת להיחשב "מלכ"ר" לפי סעיף 1 לחוק מע"מ?
דיני חוזים - עושק/ כפייה כעילה לביטול חוזה / אלי דורון
סעיפים 17-18 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973 (להלן: "חוק החוזים") מתייחסים לאפשרות של ביטול חוזה שנכרת עקב "כפיה" או "עושק".
שטר בטחון- כיצד לפעול / יוסף ויצמן
כיצד מוסרים "שיק בטחון"? מה הסיכונים הכרוכים בזה? מאמר שנכתב ע"י עו"ד יוסף ויצמן אשר מתמחה בתחום ההוצל"פ בו מתומצת ומוסבר הסיכונים הכרוכים במסירת שיק בטחון וכיצד לבצע זאת ולא לסכן את המוסר
על מי חלה החובה לשאת בדמי מזונות הילדים? / מירי כהן
על פי החוק, דמי מזונות הילדים נקבעים בהתאם לדין האישי החל עליהם, לומר אם בני הזוג הם יהודים, הדין החל עליהם הוא הדין הרבני, ואם הם בני זוג מוסלמים יחול עליהם הדין השרעי וכך הלאה .
מי זכה לקבל אפוטרופסות הבן או הנכדה? / מירי כהן
טיבעו של אדם הוא להתבגר ולהזדקן וכתוצאה מכך כוחו נחלש וכך גם קטנים יכולותיו לטפל בענייניו. ברוב המקרים הילדים הם אלה אשר נוטלים את המושכות ועוזרים להוריהם לטפל בעניינים הכספיים שלהם
יוסף אלברק – משרד עורכי דין / לילך כהן
להיות עורך דין נחשב למקצוע מאוד מכובד ובעל יוקרה. נראה שלאחרונה ישנו פיחות במעמדו של עורך דין, וזאת עקב העובדים שנפתחו לצד האוניברסיטאות גם מכללות, ורף הקבלה ללימודים ירד.
למי שייך האוצר שבים? / אלי דורון
מצאתם אוצר באניה טרופה – למי שייכים האוצר והאנייה? לבעלי האנייה? ליורשים? לחברה המבטחת? ומהן הזכויות שלכם כמוצאי השלל? גם בעניין איתור אניות טרופות וחילוצן חלים כללים משפטיים.
עבירות על פי חוק המים / אלי דורון
עבירות על פי חוק המים אלי דורון, עו"ד - ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח) - רותם סלע, משפטנית מקורות המים במדינה הינם קניין ציבורי, ככאלה הינם ניתנים לשליטתה של המדינה ומיועדים לצרכי תושביה. חוק המים
סמכותה של ועדת ערר לפסוק הוצאות / אלי דורון
במאמר קצר זה, נטען כי ככלל, ערכאת ערעור לא תתערב בשאלה של לפסיקת הוצאות אשר הוחלטה על ידי ועדת ערר.