מי זכה לקבל אפוטרופסות הבן או הנכדה?
טיבעו של אדם הוא להתבגר ולהזדקן וכתוצאה מכך כוחו נחלש וכך גם קטנים יכולותיו לטפל בענייניו. ברוב המקרים הילדים הם אלה אשר נוטלים את המושכות ועוזרים להוריהם לטפל בעניינים הכספיים שלהם וגם מסייעים בטיפול בהורים המבוגרים גם מבחינה פיזית.
אולם לא תמיד כוונותיהם של הילדים הם כוונות טהורות ויש שכוונותיהם הינם נגועות ברצון לחמוד את רכושם וכספיהם של ההורים.
ומקרה שהגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה ,היה שאימא מבוגרת הגיעה לגיל מופלג ולא הייתה מסוגלת לטפל בעניינים הרכושיים והכספיים שלה ובנה ניהל את חשבון הבנק שלה באופן שקבל יפוי כח ממנה לעשות זאת כנראה עת הייתה כשירה והבינה על מה היא חותמת.
נכדותיה של האימא המבוגרת חששו שהבן אינו מנהל את הכספים לטובת סבתם, שהיא למעשה אימו של הבן ולמעשה מושך כספים מחשבונה של סבתא לעצמו ולצרכיו הוא .
הנכדות דרשו ממנו להציג בפניהם דפי חשבון ואסמכתאות לבדיקה,האם הכספים מופנים לצרכי הסבתא אם לאו והוא ניסה להתחמק מכך .
הנכדות פנו בבקשה לבית המשפט לענייני משפחה ודרשו למנות את אחת הנכדות כאפוטרופסית על רכושה של הסבתא ,ואפילו הסכימו שהבן יהיה אף הוא אפוטרופוס על רכושה של הסבתא ביחד עם הנכדה ,אולם הבן סירב לכך וטען שיש למנות אותו בלבד כאפוטרופוס על אימו .
לאחר שבית המשפט בחן את העובדות ואף ביקש תסקיר של עובדת סוציאלית ,הוחלט למנות את הנכדה כאפוטרופסית זמנית על נכסי הסבתא למשך שנה ואת שניהם ,כלומר גם את הבן וגם את הנכדה כאפוטרופסים על גופה של הסבתא .
חשוב להבין כי האפוטרופסות על אדם מתחלקת לשניים הן אפוטרופסות על הגוף והן אפוטרופסות על הרכוש, כאשר אפוטרופסות על הרכוש תהיה כאשר האדם אינו יכול לנהל את ענייניו ואין אדם אחר שינהל אותה במקומו ואילו אפוטרופסות על הגוף תהיה רק כאשר האדם אינו כשיר ולא מתמצא בסביבתו .
לקבלת מאמרים ועיצות בענייני משפחה בחינם לחץ כאן http://www.facebook.com/pages/wd-myry-khn/113766461995126?v=app_4949752878&ref=ts