צלילה לטיסלגורם
אין הרבה מקומות בעולם, אם בכלל המשתווים לצלילה בים האדום. הראות, העושר התת מימי, התנאים וכמובן הקרבה יוצרים את התנאים האידאליים לצלילה. בנוסף, הים האדום שימש כנתיב מרכזי עבור ספינות במהלך השנים, בפרט בזמן מלחמת העולם השנייה. חלק מהספינות לא הגיעו אל יעדיהן ונקברו על קרקעית הים וכיום ניתן ליהנות מהן בצלילה, הטיסלגורם בניהן.
קצת היסטוריה
הטיסלגורם הייתה ספינת הצי הבריטי אשר נבנתה בשנת 1940. כחלק המערכה בריטית נגד כוחותיו של רומל בצפון אפריקה בשנת 1941, נשלחה הספינה, כאשר היא עמוסה בציוד ותחמושת לתגבר את הכוחות הבריטים. טרם כניסתה לנמל סואץ הגיח מפציץ נאצי והטביע אותה לקרקעית הים, לצערם של הבריטים, אך לשמחת מאות אלפי צוללנים מכל רחבי העולם. אורכה של הספינה הוא 126 מטרים והיא נתגלתה לראשונה בשנות החמישים ע"י ז'ק קוסקו מיודעינו, אשר למעשה היה הראשון שביצע צלילה לטיסלגורם.
מה מיוחד בצלילה לטיסלגורם?
האתר מפורסם בכל העולם בקרב צוללנים וצלילה לטיסלגורם נחשבת לאחת החוויות הטובות שניתן להפיק מצלילה לספינה טרופה. אזור ראס מוחמד ידוע בתנאים טובים בד"כ לצלילות, אם כי לעיתים ניתן להיתקל בזרמים חזקים בעת צלילה לטיסלגורם. הספינה מצויה בעומק של 30 מטרים ונשארה שלמה בחלקה הגדול, כאשר ניתן להיכנס לתוך מדורי הספינה עצמה. הספינה מכילה מקלעים, תחמושת, חלקי מטוסים, משאיות, אופנועים, ציוד צבאי ועוד, הכול במצב טוב עד שלם לגמרי - לא צריך להפעיל את הדמיון בכדי להרגיש את ההיסטוריה, הכול מונח שם כאילו מחכה שהצבא המלכותי יואיל בטובו למשות אותו מהמים ולהשתמש בו. בצלילה לטיסלגורם רצוי להיעזר בפנס, משום שחלק ממדורי הספינה הפנימיים לא זוכים לאור שמש.
איך מגיעים?
על מנת לבצע צלילה בטיסלגורם יש צורך בהגעה עם ספינה, לרוב מדובר בספארי צלילות הכולל בתוכו גם את אתר הטיסלגורם. ישנן עשרות חברות בארץ המוציאות טיולים שכאלו הכוללים צלילה לטיסלגורם. ההפלגה יוצאת משארם א שייח' והצולל הישראלי נדרש להנפיק ויזה למצרים, עקב מעבר למים הטריטוריאליים של מצרים. שווה בהחלט להגיע ולחוות צלילה לטיסלגורם, שהיא לדעתי, ספינה טרופה במיטבה.
טקטיקום – כתיבת תוכן לאתרי אינטרנט